Egyéb

Egyéb laptermékek

Lap-lemezek

Építési és szerkezeti célokra

Minőségi alapanyagok és szakértelmünk várja Önt. A lakókörnyezet külső és akár belső kialakításához szükséges termékek széles választékát megtalálja nálunk az OSB-től a natúr forgácslapon át a táblásított falapig.

Akár prémium beltéri felhasználáshoz, bútorgyártáshoz vagy építőipari célokra szánjuk, a tömörfa, mint alternatíva, egyre jobban előtérbe kerül. A táblásított falapok könnyen feldolgozhatóak és minden esztétikai, műszaki kívánalomnak megfelelnek. A környezetbarát ragasztás által a fa nyersanyagnak megmaradnak a természetes tulajdonságai, stabilabb és tartósabb lesz.

A többrétegű, különösen a háromrétegű táblásított falap formáját tekintve stabil és nagyobb felületre tervezett konstrukciókhoz is kiválóan alkalmas. Továbbá hang- és hőszigetelő tulajdonságai, valamint kiváló tűzálló képessége is figyelemre méltó. 

A natúr faforgácslap ideális hodozóanyag a különböző dekoratív burkolatokhoz, ezért a faiparban az esetek többségében ez a kiinduló anyag, a felület nemesítése pedig akár furnérral, laminálással, fóliákkal, dekoritlemezzel (HPL, CPL) is történhet. 

A közepes sűrűségű farostlemez (MDF) nagyfokú szilárdsággal rendelkezik, natúr vagy felületkezelt állapotában szívesen használják fel bútorok készítésére és lakberendezési célokra. Alkalmas egyedi élprofilozásra vagy felületi megmunkálásra.

A nagy sűrűségű farostlemez - röviden HDF – enyvvel átitatott farostokból áll, amelyeket fűthető présben, száraz eljárással összepréselnek és ezáltal különösen nagy sűrűséget érnek el. Szívesen használják őket hordozóanyagként kis anyagvastagság mellett előforduló nagy megterhelés esetén. 

Az OSB lemezek kiváló műszaki tulajdonságokkal rendelkeznek. Jó alaktartás és derékszögtartás jellemzi, nagymértékű a statikus terhelhetősége. Nemcsak a láthatatlan alkalmazás, hanem akár a dekoratív felhasználási területek számára is hasznos. Építkezés, csomagolás, belsőépítészet, betonzsaluzás, száraz vagy nedves felhasználás.

Termékinformációk és aktuális árak

tekintetében keresse kollégáinkat!